
Ο Δημήτρης Μαγριπλής είναι Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων, Διευθυντής ΕΣΥ και Συστημικός Ψυχοθεραπευτής, Εκπαιδευτής και Επόπτης. Από το 1997 μέχρι και σήμερα έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του και εξακολουθεί να εργάζεται σε δημόσιες κοινοτικές υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας ( Διαδημοτικό Κέντρο Πρόληψης Γλυφάδας- Ελληνικού- Αργυρούπολης- Αλίμου, Κέντρο Παιδικής Ψυχικής Υγείας Αθηνών, Κέντρο Ψυχικής Υγείας Περιστερίου, Κέντρο Ψυχικής Υγείας Χαλανδρίου Αγίας Παρασκευής) όπου εκτός της κλινικής άσκησης έργου λειτούργησε, οργάνωσε, επόπτευσε και εκπαίδευσε στελέχη, στα Ιατρεία Οικογένειας Παιδιού και Εφήβου.
Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της ΕΘΟΣ (όπου και είναι και μέλος του ΔΣ στο παρόντα χρόνο) καθώς και Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της ΕΕΣΣΚΕΨΟ, όπως και Γενικός Γραμματέας της ΠΨΕ- ΕΝΩΨΥΠΕ.
Επίσης, έχει διατελέσει Υποδιοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας με επιπλέον αρμοδιότητα στον σχεδιασμό και την εποπτεία λειτουργίας δημόσιων δομών και υπηρεσιών ψυχικής υγείας της περιοχής ευθύνης της περιφέρειας, καθώς και δημιουργία ΔΙΚΤΥΟΥ ψυχολογικής υποστήριξης των πυρόπληκτων πληθυσμών. Συμμετείχε στον συντονισμό τριών Υπουργείων (του ΥΥΚΑ, του Υπουργείου Εργασίας, Υπουργείου Δικαιοσύνης) για θέματα ψυχοκοινωνικής φροντίδας ανηλίκων νοσηλευομένων σε Παιδιατρικά Νοσοκομεία κατόπιν εισαγγελικής εντολής.
Υπήρξε Μέλος της Επιτροπής Ψυχικής Υγείας του ΚΕΣΥ και έχοντας ως βάση την Συστημική επιστημολογία και πρακτική, συμμετείχε σε ομάδες εργασίας και νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, συντελώντας στη διαμόρφωση πολιτικών για την Ψυχική Υγεία.
Ως Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Χαλανδρίου είχε την αρμοδιότητα για θέματα ψυχικής υγείας. Παράλληλα υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου Χαλανδρίου όπου συμμετείχε στην ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης της τοπικής κοινωνίας.
Έχει πλούσιο εκπαιδευτικό έργο με πολυετή προσφορά κυρίως στην ΜΟΘ του ΨΝΑ (Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας) καθώς και σε σεμινάρια και προγράμματα εκπαιδευτικού χαρακτήρα της ΕΕΣΣΚΕΨΟ.
Έχει αρθρογραφήσει για την νομικής μετάβαση στις διαταραχές ταυτότητας φύλου παιδιών και εφήβων (εφημ.) καθώς και για την θεραπεία οικογένειας μεταναστών και προσφύγων (ηλεκτρονικό περιοδικό ΕΕΣΣΚΕΨΟ).